Wilkanoid – starý známý Arkanoid v novém

Hru jménem Arkanoid nemusím jistě nikomu z vás dlouze představovat. Na toto téma vznikaly (a stále vznikají) různé variace. Důkazem toho budiž dnešní plná hra, která by se trochu nadneseně mohla nazvat Arkanoid pro příští tisíciletí. A jakéže novinky na nás autoři přichystali? Je ji opravdu mnoho – čeká nás pěkná grafika, spousta inovací a skvělých nápadů.
Často jsem hrával Arkanoid, ať už na počítači, či ještě jako malý na mincových automatech též zvaných coin-upech. Hra to byla ve své době celkem oblíbená a těšila se obecné popularity. Po vzoru tetrisu a úsloví, že v jednoduchosti je krása, vznikla tato hra.

Wilkanoid je předělávka staré klasiky nemá sebemenší chybičku. Je to starý známý Arkanoid se spoustou nových věcí, vylepšení a vychytávek a k tomu navíc ve výborné nové, neotřelé grafice.

Při začátku hry samotné si zvolíte svět, ve kterém chcete hrát. V základní verzi máme celkem tři – TECH WORLD (technologický svět), ALIEN WORLD (mimozemský svět), MAGIC WORLD (magický svět). Na oficiální stránce hry se dají najít další nebo si rovnou můžete stáhnout program na jejich tvorbu.

Samotná hra probíhá tak jak ji známe – ve spodní části herní obrazovky máme „pálku“, od které se odráží míček, a s jeho pomocí ničíme kostky symbolizující zdi. Při zásahu určité kostky nám někdy spadne bonus, jež napomůže vaší hře.

Wilkanoid vyniká hlavně ve skvěle navrhnutých herních obrazovkách, ale nejen tam. Třeba i ty již zmiňované bonusy. Je jich tu několik nových - tak například skřítek s krumpáčem – toho vypustíte z vaší „pálky“ a on putuje kolmo vzhůru a ničí při tom všechny kostičky, které mu stojí v cestě.

WilkanoidWilkanoid

Jako podstatnou změnu k lepšímu hodnotím i grafické vzezření hry – celá hra je po grafické stránce provedena do těch nejmenších detailů, každý svět je identický, má svůj styl a kouzlo.

Máme tu závěr. Hodnocení již asi vyplynulo z článku. Tak tedy: Wilkanoid je hra dobrá, hratelná a zábavná. Pokud jste měli rádi starý Arkanoid, jistě si ji oblíbíte.

Poznámka: Nad hrou jsem strávil asi deset minut, ale naprosto mě uchvátila. Se starým Arcanoidem bych jí nesrovnával – je mnohem lepší – hudba a celé ozvučení je prostě super, v samotné hře je spousta nových nápadů. Kdo nestáhne, udělá velkou chybu! – Honza Kuneš

Download (2,7 MB) zde, VypalCD zde. Vaší pozornosti by neměly uniknout také oficiální stránky na adrese www.wilkanoid.com, kde si můžete stáhnout nové levely.

Diskuze (3) Další článek: Klávesnice pro pařany

Témata článku: , , , , , , , ,