Woozzle - uklidňující cvrnkání kuliček (recenze)

V džungli možná čekáte tygry, hady a opice, určitě ne ale kuličky. A vidíte, přitom v nové logické hříčce českých tvůrců jsou jich plné bambusy.

V přeplněném App Store, kde už člověk může narazit opravdu na všechno možné i nemožné, se nenápadná hříčka Woozzle českého studia Mugeaters jeví jako malý zázrak. A to už jen svým pojetím, jež vás vtáhne do bláznivého světa točících se kol a jezdících kuliček všech barev. Stylem hra hodně připomíná stařičký Logical, který si starší z vás možná měli tu čest zahrát na Amize.

Woozzle 01.jpg

Základní princip Woozzle je poměrně prostý. V horní liště obrazovky se pohybují pestrobarevné kuličky a těmi musíte naplnit kolečka propojená různě se klikatícím bambusovým potrubím.

Postupem času hází autoři hráčům pod nohy pořádně velké klacky

Jakmile jsou všechna kolečka naplněná požadovanou barvou, jedno ze šedesáti kol končí. Jednoduché? Možná na začátku.

Postupem času hází autoři hráčům pod nohy pořádně velké klacky. Například jednou nevidíte cestičky, jen kolečka, jindy mají jednotlivé tunely určenou barvu, která jimi neprojde. Dál narazíte na levely prošpikované teleporty, šipky měnící směr, či ještě o něco záludnější klapky, jež změní směr putování každé následující kuličce. Hodně zábavy si užijete s míchárnou barvy, kde si ze dvou kuliček musíte namíchat novou barvu. Různých nápadů, vychytávek a háčků mají v zásobě tvůrci celou řádku, takže hra dokáže překvapit v okamžicích, kdy by začal pomalu dorážet stereotyp. Rozšíření zábavy slibuje i zakomponování editoru v dalších updatech.

Woozzle 02.jpg

Motivaci v dalším hraní představuje ohodnocení splněných úrovní až třemi hvězdami podle toho, jak rychle jste se s nástrahami levelu vypořádali. Pochopitelně nechybí ani propojení se službou Game Center, kde najdete šedesát specifických achievementů (specifických úkolů) k odemknutí.

Potěší i velmi pěkná barevná grafika, využívající převážně přírodních a svěžích motivů, jakými džungle bezesporu je. Podpora retina displeje je poté už jen samozřejmostí.

Woozle je prostě taková meditativní a uklidňující záležitost

S grafickým motivem hry souvisí i hudební podklad; kromě zvuků pravého deštného pralesu se zde objevuje i devítka jemných melodií.

Woozzle 03.jpg

Woozle je prostě taková meditativní a uklidňující záležitost. Nevýhodu vidíme hlavně absenci pestřejší nabídky módů – multiplayer tu nehledejte, zmíněný editor dorazí v editoru a šedesát úrovní nevydrží věčně (i když ty pozdější vám ukradnou pěkných pár minut). Nicméně pokud máte chuť potrápit hlavičku vydařenou logickou hrou, Woozzle rozhodně vyzkoušejte. 

Dostupné pro: iPhone
Žánr: Logické | Logický rychlík
Výrobce: Mugeaters | Webové stránky hry
  • Velmi chytlavé
  • Hezká grafika
  • Spousta zpestřujících prvků
  • Občas doráží stereotyp
  • Chtělo by to víc módů
Diskuze (1) Další článek: Datum vydání Dead Space 2 Outbrake

Témata článku: , , , , , , , , ,