X360 i nadále bez Blu-Ray mechaniky

Ačkoliv souboj mezi Blu-Ray a HD-DVD skončil vítězně pro společnost Sony, které se podařilo s "Modrým paprskem" vyštípat konkurenční Microsoft, odvěký rival to odmítá vzdát. V rozhovoru pro zahraniční server TechFlash tak Robbie Bach znovu potvrdil, že ani v nejmenším neuvažují o rozšíření Xboxů o Blu-Ray mechaniku, která je aktuálně součástí třetího Playstationu.

Pro natěšené majitele microsoftí konzole špatná zpráva, avšak docela pochopitelná. Jak ostatně Bach uvedl, jejich snahou je, a vždy bylo, aby byl Xbox 360 především herním, nikoliv multimediálním zařízením. A nalejme si čistého vína, na Blu-Ray zatím hry nevychází a pro X360 by s největší pravděpodobností stejně nevycházely.

"Skutečně se nejedná o zařízení, po němž by prahnuly davy lidí," prozradil Robbie Bach a ihned dodal. "Vážně. Na seznamu toho, co lidé v souvislosti s Xboxem chtějí a očekávají, je Blu-Ray mechanika až skoro na konci. Další překážkou je i skutečnost, že na Blu-Ray nevycházejí žádné hry, které jsou doménou X360."

"A vydavatelé by to nejspíš ani neriskovali. Museli by totiž čelit skutečnosti, že více jak 28 milionů vyexpedovaných Xboxů touto mechanikou nedisponuje, od čehož by se odvíjely dost možná nelichotivé prodejní výsledky. Nezanedbatelnou proměnnou je samozřejmě i cena, která je zatím mimo možnosti některých hráčů. A nikdo jistě netouží po tom, aby cena naší konzole začala růst."

Zdroj: TechFlash

Diskuze (36) Další článek: UPDATE: Lara Croft na konci s dechem?

Témata článku: , , , , ,