Xbox Live se zbaví podvodníků

Společnost Microsoft oznámila, že hodlá provést větší zátah na hráče, kteří si nepoctivým způsobem zvyšují své Gamerscore na Xbox Live. Postihem může být i zrušení účtu a zabránění přístupu z dané konzole na Xbox Live, většinou se však bude jednat pouze o smazání všech dosažených bodů.

Při hraní různých her na konzoli Xbox 360 je možno získat za dosažené úspěchy body Gamerpoints. Společnost Microsoft oznámila, že podvodníci, kteří získávají body třeba díky editaci uložených pozic, budou odhaleni a veškeré jejich body (včetně legálně získaných) jim budou smazány. Navíc nebudou mít možnost získat své body zpět jinak, než hraním dalších her, za předchozí odehrané hry již body získat nemohou.

Larry Hryb, hlavní programátor služby Xbox Live, známý také jako Major Nelson, uvedl na svém blogu, že podvodníky čekají ještě další tresty. Extrémním důsledkem může být zrušení jejich účtu na Xbox Live a zabránění jejich konzoli v přístupu k této službě, připraveny jsou ale i jiné postihy. Mimo výše zmíněného smazání bodů je možné, že se na jejich herních kartách Gamertag bude navždy zobrazovat hláška o jejich podvodech. Bližší informace naleznete v nové sekci informací o Xbox Live.

Zdroj: TZ

Diskuze (1) Další článek: Upravte si Fish Fillets 2 v editoru

Témata článku: , , , , ,