Xbox One přijde do obchodů v listopadu, bude stát 12 až 13 tisíc

Microsoft na své konferenci odhalil nejen velký počet exkluzivních titulů pro Xbox One, ale také jeho cenu a datum vydání.

Xbox One byl oficiálně představen 21. května. Microsoft nyní na veletrhu E3 oznámil další podrobnosti. Prodej Xboxu One bude na 21 trzích po celém světě spuštěn tento rok v listopadu. Bude stát 499 dolarů (bez daně), v Evropě 499 eur (to by mělo být včetně daně), u nás tedy můžeme čekat necelých 12-13 tisíc korun.

Nový Xbox One už si nyní mohou první zájemci předobjednat. Prodejní balení Xboxu One bude obsahovat samotnou konzoli, pohybový ovladač Kinect, jeden bezdrátový gamepad a 14denní zkušební verze Zlatého členství v Xbox Live pro nové členy.

microsoft-xbox-one-01.jpgXbox_One_controller.jpgxboxhardware1_1020_verge_super_wide.jpg

Hráči, kteří si objednají startovní tituly na Xbox One, obdrží bonusový obsah pro vylepšení zakoupené hry:

  • „Ryse: Son of Rome“: Exkluzivní mapa pro více hráčů a meč s bonusovými vlastnostmi.
  • „Forza Motorsport 5“: Okamžitý přístup k třem vytuningovaným autům na vrcholu své třídy.
  • „Kinect Sports Rivals“: Exkluzivní sportovní vybavení, které odlišuje vaší postavičku od ostatních.
  • „Dead Rising 3“: Exkluzivní balíčky Frank West a Chuck Greene Tribute s bonusovými vlastnostmi.

Dále Microsoft oznámil, že každý uživatel sítě Xbox Live se Zlatým členstvím, nový nebo současný, dostane zdarma dvě hry pro Xbox 360 každý měsíc od 1. června až do uvedení Xbox One na trh, a to včetně oblíbených titulů jako „Halo 3“ nebo „Assassin’s Creed II.“ Už červnu dostanou odběratelé Xbox Live Gold možnost si zdarma stáhnout „Fable III.“

Vzhledem k cenám, jaké jsme poslední roky zvyklí vídat u stávajících herních konzolí, je nastavená cena poměrně vysoká a také Plastation 4 je o pětinu levnější. Spolu s chladnějším přijetím parametrů, vlastností a funkcí nové konzole to nevypadá na prodejní trhák. K tomu si Microsoft podkopl budoucí prodeje nové konzole sám tím, že představil nový Xbox 360.

Xbox360 new.jpg

Ano, stávající Xbox v novém krabicovém designu podobném novému Xboxu One. Vypadají podobně, ale inovovaný Xbox 360 bude pochopitelně mnohem levnější a zprvu pro něj bude daleko více her.

Zdroj: TZ

Diskuze (1) Další článek: E3 2013: Sony konečně ukázalo PS4 a herní exkluzivity

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,