Xbox Series S nabídne ray tracing i 120 fps, ale jen v rozlišení 1440p

Další uniklé video prozradilo grafické schopnosti i kapacitu SSD

Noční informační průtrž týkající se nového Xboxu Series S pokračuje. Poté, co Microsoft prozradil, že levnější konzoli skutečně chystá a že bude stát 299 dolarů, zveřejnil leaker WalkingCat další video. Vypadá to na klip, kterým měl Microsoft v budoucnu lákat na nákup této novinky.

Video potvrzuje, že jde skutečně o novou generaci konzole s technologiemi Series X, nikoliv jen staršího Xboxu One. Series S bude o 60 % menší než Series X a půjde o vůbec nejmenší Xbox v historii.

Uvnitř se již nenachází optická mechanika, konzole se bude spoléhat jen na digitální distribuci. Software a hry si budou muset vystačit s 512GB SSD. Zřejmě bude stejně rychlé jako na Series X, ale poloviční kapacita bude časem vadit. Zvlášť u her jako Warzone, které už dnes spolknou 250 GB. Doufejme, že menší Xbox půjde rozšířit pomocí externího SSD jako větší sourozenec.

Uniklé video také prozradilo grafické schopnosti. Konzole si poradí s ray tracingem pro věrnější simulaci světla a stínů, nabídne variable rate shading (šetří výkon v méně důležitých částech obrazu) i variable refresh rate. Hry poběží až při 120 fps, rozlišení ale bude nanejvýš 1440p (na rozdíl od 4K u Series X). Konzole ale bude umět do 4K uměle upscalovat a nativně ve 4K zobrazí fotky a přehraje video.

Obě konzole na trh zamíří v listopadu (údajně již desátého). Na oficiální potvrzení si ale ještě musíme počkat.

Diskuze (4) Další článek: Závody DiRT 5 se opět odkládají, tentokrát na listopad

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,