Youtube ponechá Content ID beze změny, nářky pokračují

Pokud na Youtube chodíte byť vyjímečně, jistě jste postřehli nový, značně nepopulární systém autorského práva, který drtí většinu uživatelů, nahrávajících vlastní videa a liveplaye. Vypadá to, že se nic nezmění.

Po obroské vlně protestů a nářků ze strany uživatelů, kterým společnosti blokují videa s byť vteřinovým využitím cizích materiálů (a často i s povolením) se vedení Youtube rozhodlo alespoň nějak odpovědět a poslalo email webu Kotaku, který jej zveřejnil pro ostatní. A není to odpověď pozitivní, alespoň tedy ne pro nás.

Musíte vědět, že máme rádi to, co děláte. Pracovali jsme tvrdě na Content ID a dalších funkcích, abychom všem, od individuálních tvůrců až po mediální společnosti, dali možnost vytvářet skvělá videa a vydělávat. Jak Youtube roste, musíte se ujistit, že nabízíme správný produkt pro všechny,“ sdělilo Youtube.

Ono by to nebylo tak špatné, kdyby alespoň systém správně fungoval. Velkému množstí uživatelů totiž blokují videa automatické claimy hudebních společností kvůli hudbě na pozadí, případně blokují liveplaye a další vlastní tvorbu, na kterou uživatelé mají povolení od vývojářů. Jen těžko můžeme předpokládat, čím to vše skončí, kolují však domněnky, že by se herní studia mohla zříci svých práv na některé materiály, aby pomohla nezávislým tvůrcům obsahu na Youtube.

Diskuze (9) Další článek: Zombíci jdou proti rostlinám v nových záběrech ze hry

Témata článku: , , ,