Z hackerů jsou dobří vývojáři

O současné situaci s pirátstvím se rozpovídal Christofer Sundberg, šéf švédského studia Avalanche (série Just Cause). Podle něj se míra pirátství sníží, když znuděné hackery zaměstnáte nebo když jednoduše začnete dělat dobré hry.

"S pirátstvím jsou vždycky problémy," řekl Sundberg v rozhovoru pro CVG. "Nikdy ničemu nepomohlo. Tenhle souboj necháváme na našich distributorech. Nicméně padesát procent našich lidí má hackerskou minulost - opravdu."

"Jsem přesvědčený, že je tenhle přístup fér - dostat tyhle lidi na správnou stranu zákona. Nebo je to alespoň jeden ze způsobů. Praví piráti možná už dávno propadli anarchii natolik, že s vámi spolupracovat nebudou; tihle lidi nás vidí jako zlo!"

"Ve Švédsku je hackerská scéna obrovská. Vždyť jsme dali vzniknout portálu Pirate Bay. Jako studio jsme však zjistili, že je v hackerské komunitě mnoho nadaných lidí."

Na adresu DRM ochran řekl: "DRM pirátství nezastaví. Jen to odskáčou lidi, kteří za hru zaplatí. Je to úplně zbytečné. Tím, že budete vynucovat online připojení, platícím lidem respekt nevyjádříte."

"Myslím, že by pirátství nebylo takovým problémem, kdyby bylo více dobrých PC her. Mohli bychom pak tenhle stupidní koncept s DRM zahodit."

Zdroj: CVG
Diskuze (6) Další článek: Nintendo 3DS startuje prodej v Evropě

Témata článku: , , , , , ,