Záplava her z PSone pro PSP

Britský PSP magazín ve svém posledním čísle uvedl, že Sony hodlá znovu vydat zhruba 7000 titulů z PSone v rámci jejich emulace na handheldu PSP. Stát se tak má do konce příštího roku a dle časopisu je i znám obsah první vlny, který v sobě zahrnuje pecky jako Final Fantasy VII a VIII, Castlevania:Symphony of the Night a první Silent Hill.

Když si chtěl server Eurogamer ověřit tuto informaci, dostalo se jim od zástupců Sony pouze nic neříkající prohlášení: "Společnost Sony Computer Entertainment je potěšena, že může potvrdit možnost stahovat si PSone hry do vašeho Playstation Portable, jak už jsme dříve oznámili na E3. Ovšem žádné další informace nebyly oznámeny, neboť v současnosti dokončujeme plány a očekáváme oficiálně potvrzený line-up her. Brzy přineseme více informací."

Karel Kališ komentuje: Myšlenka přinést staré pecky z prvního Playstationu na PSP zní lákavě, ale skýtá celou náruč dalších otázek. Jak budou hry veliké? Třeba takové Final Fantsy VIII si uzmulo celé čtyři CD. Určitě by se hodila nějaká komprese dat a s tím souvisí i další otázka. Nakolik si dají práci s upravováním her pro parametry PSP? A kolik asi bude stáhnutí jedné hry stát? Nevíme, ale inženýři ze Sony to určitě mají nějak vymyšlené. Takže budeme na odpovědi čekat.

Zdroj: Eurogamer

Diskuze (3) Další článek: Kocour Garfield podruhé

Témata článku: , , ,