Mario Kart 7 – kapesní jízda vašeho života (recenze)

Legendární instalatér opět posbíral všechny možné i nemožné postavy ze svého světa a vyjel na trať. Napínavý závod o hráčovu přízeň začíná.

Mario je italský instalatér mnoha talentů – nejenže dokáže opravit trubky, hlavou rozrazit cihlu a přes všechna nebezpečí se proskákat za princeznou Peach, ale také umí pekelně dobře řídit. A protože občas jeho ego klesne na úroveň jeho výšky, sezve všechny své přátele i nepřátele a uspořádá velký závodní turnaj. Shodou okolností si tyto turnaje ke ztvárnění vybírají i designéři Nintenda, na jejichž platformě nesmí již dlouhou dobu aspoň jeden díl perfektní závodní arkády chybět. Jak by taky ne, když na něm mají možnost ukázat všechny přednosti svého nového zařízení.

mariokart7_02.jpg mariokart7_05.jpg

Mario Kart 7 na 3DS tak v první řadě přináší nádhernou grafiku s výborným 3D efektem: při obyčejném závodění hra vypadá ještě pořád jenom hezky, ale jakmile se dostanete na ty nejzajímavější tratě, doslova vám spadne čelist.

Mario Kart 7 na 3DS v první řadě přináší nádhernou grafiku s výborným 3D efektem

Grafici dokázali skloubit jedinečný hravý grafický styl s reálným zobrazením, a výsledek je skutečně skvělý. V zimních kolech všude kolem vás padá sníh, při skocích do dálky zase musíte ocenit lepší odhad díky 3D zobrazení a neoblíbené zamazání obrazovky od medúzy vám se zapnutým 3D spíše vykouzlí úžas na tváři, než vás rozčílí.

VIDEO: 4902 'Mario Kart 7 - NC 2011 trailer'

Vedle skvělého 3D však Mario zůstává věrný i klasickým hodnotám. Proto se můžete těšit na kvalitní jízdní model, který se mění s používáním různých druhů závodních vozítek (postupně si odemykáte jak nové modely aut, tak různé padáky a pneumatiky, přičemž ke každému závodnímu stylu se hodí něco drobet jiného), oblíbené power-upy, jenž zajišťují tolik důležitý element náhody a umožňují zvrátit průběh celého závodu, a výborně navržené tratě.

Zrychlete na třetí houbičku!

Tratí hra obsahuje celkem 32, ale zbrusu nových je jen 16 – zbylých 16 tvoří předělané mapy ze starších titulů – což ale vůbec nevadí, protože samotný design nových, i selekce starších, tratí se vskutku povedl a svůj oblíbený okruh nalezne jak pamětník, tak člověk, který s Mario Kart teprve začal. A pokud si k perfektní závodní sérii teprve poprvé přičichnete, rozhodně se nemusíte bát, že byste byli nějak znevýhodnění. Staří mazáci sice umí zatraceně dobře vybírat smyky a na starších tratích mají o něco lepší odhad, ale to neznamená, že nad nimi nemůžete vyhrát a hru si patřičně užít.

mariokart7_03.jpg mariokart7_06.jpg

Základní mantrou každého titulu od Nintenda je totiž zábava a té je tady skutečně plno. Ať už se budete smát, protože kamarádovi pošlete modrou želvičku, někoho shodíte z útesu, nebo se vám povede překrásný smyk a předjetí hned několika závodníků, budete vědět, že úplně to samé se nezřídka může stát vám a závody tak jsou napínavé do poslední vteřiny.

Závody jsou napínavé do poslední vteřiny

Hrát totiž můžete podle chuti jak na tři obtížnosti proti počítači, tak s kamarády buď pomocí download play, nebo ne až tolik typického hraní po síti. Online multiplayer se v tomto případě povedlo do hry začlenit opravdu skvěle a jeho nastavení je jednoduché, přičemž zajímavou funkcí je sdružování hráčů do různých komunit – můžete tak závodit třeba jen s Čechy a Slováky, nebo jen se začátečníky či příznivci akčních filmů. Volba je jen na vás.

mariokart7_01.jpg mariokart7_04.jpg

Mario Kart 7 je jedním ze stěžejních titulů Nintenda 3DS, o čemž vypovídá důraz na řemeslnou kvalitu jeho zpracování, vychytaný online multiplayer (jenž u handheldů pořád není samozřejmostí) a hlavně precizní návrh jednotlivých tratí. To všechno dohromady zaručuje perfektní zábavu, která se vám neomrzí ani za několik let pravidelného ježdění – tedy za předpokladu, že máte rádi arkádové závodění. 

Dostupné pro: 3DS
Žánr: Arkády, Závodní | arkádové závody
Výrobce: Nintendo
Začátek prodeje: prosinec 2011
  • Skvěle navržené tratě
  • Výborný online multiplayer
  • Dlouhá trvanlivost hry
  • Někdy příliš velký podíl náhody
Diskuze (6) Další článek: Resident Evil 6 ohlášen, první trailer vypadá úžasně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,