Wii 2 možná vyjde ještě letos

Herní portál IGN a jeho nejmenované zdroje přinesli několik nových informací, vztahujících se k tolik diskutovanému Wii 2. Že nejde o kachnu, to už ví snad skoro každý, ale co vlastně má nadcházející konzole nabídnout?

Podle IGN je jedním z možných názvů Stream, což by mělo přísně korespondovat se schopnostmi ovladače. Ten - jak už víme - má oplývat velkou dotykovou HD obrazovkou, do níž by se měl "streamovat" video signál přímo ze hry. Ba co víc, konzole by měla být dost silná, aby dokázala do jednotlivých ovladačů streamovat her několik a umožnit tak více lidem hrát v jednu chvíli něco jiného.

Nintendo Wii

Co se technické výbavy týče, potvrzují zdroje dřívejší údaje, tedy grafický chip na architektuře ATi R700 a tříjádrový procesor IBM PowerPC. Stroj by měl být schopen vyprodukovat obraz v 1080p, také se spekuluje o podpoře stereoskopického 3D.

O výrobu se údajně stará taiwanská firma Foxconn, který by měla mít dostatek kusů již letos v říjnu. Je však možné, že se Nintendo rozhodne udělat větší zásoby a začne přístroj prodávat až začátkem roku 2012. Cena Wii 2 by se měla pohybovat mezi 350 až 400 americkými dolary.

Velikostně by na tom konzole měla být zhruba stejně jako Xbox 360, její tvar by měl připomínat moderní redesign stařičkého SNES.

Zdroj: IGN
Diskuze (4) Další článek: Dino D-Day - kterak Hitler na dinosaurovi jel (recenze)

Témata článku: , , ,